ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένοχος Έλληνας τραπεζίτης για σκάνδαλο φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ

13:17 - 07 Νοε 2012 | Οικονομία
Βοηθώντας τις Αρχές για την διερεύνηση σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής Αμερικανών πολιτών, ο Χρίστος Μπάγιος κατάφερε να μειώσει την ποινή του, που του είχε επιβληθεί λόγω της συμμετοχής του στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Ο κ. Μπάγιος κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τουλάχιστον 150 Αμερικανούς πολίτες να αποκρύψουν από την εφορία περίπου 550 εκατ. δολ με «μαύρους» τραπεζικούς λογαριασμούς, ενόσω εργαζόταν στην UBS.


Ο Έλληνας τραπεζίτης συνελήφθη στην Ν. Υόρκη το 2011, όταν ήταν ανώτερο στέλεχος της Credit Suisse. Αρχίκα δήλωσε αθώος αλλά αργότερα παραδέδχτηκε την ενοχή του «γεγονός που οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα ότι συνεργάζεται με τις αρχές ως προς τον εντοπισμό ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών» όπως αναφέρουν οι New York Times.

 

Τελικά η ποινή του κ. Μπάγιου ορίστηκε σε 37 ημέρες φυλάκισης και 19 μήνες κατ' οικόν περιορισμό στο σπίτι του στο Μαϊάμι. Ο δικαστής Κένεθ Μάρα ανέφερε την «ουσιαστική» συμβολή του στην ευρύτερη ομοσπονδιακή έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αρχικά αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και πρόστιμο 250.000 δολ.

 

 Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και άλλοι τραπεζίτες της UBS, ενώ η ίδια η τράπεζα κατέληξε το 2009 σε συμβιβασμό ύψους 780 εκατ. δολ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.