ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπλοκή με την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ - Στις Βρυξέλλες εκτάκτως ο Σαμαράς την Τρίτη

21:00 - 08 Νοε 2012 | Οικονομία
Εμπλοκή με την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ - Στις Βρυξέλλες εκτάκτως ο Σαμαράς την Τρίτη
Η ευρωπαϊκή διγλωσία ως προς την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ παρά τη συνεπή στάση της Ελλάδας να ψηφίσει τα σκληρά μέτρα αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και να πάει την Τρίτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει επαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. ζητώντας εξηγήσεις:

- Γιατί η Ευρώπη και οι δανειστές δεν είναι συνεπείς απέναντι στην Ελλάδα που μέσα σε μια μέρα με τα μέτρα που ψηφίστηκαν άλλαξε η δομή του κράτους;

 

-Γιατί αυτή η διγλωσσία από τη μια να καλούν τη χώρα μας να μπει στη φθορά των επώδυνων μέτρων και από την άλλη, την κρίσμη στιγμή να σφυρίζουν αδιάφορα, με αποκορύφωμα τη δήλωση Σόιμπλε οτι πηγαίνει προς τα πίσω η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα;

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, Ευρωπαΐος αξιωματούχος, ανέφερε ότι «η απόφαση για να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ληφθεί στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. Δεν αποκλείεται να καθυστερήσει σημαντικά».

 

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η λήψη της απόφασης για το δάνειο προς τη χώρα μας να παρθεί στις 26 Νοεμβρίου.

 

Όπως τόνισε στο πρακτορείο ο ίδιος αξιωματούχος, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικας που θα αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, πριν αποφασίσουν να αναλάβουν δράση. Σημείωσε ακόμα ότι η έκθεση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και η πρόχειρη έκθεση που θα είναι διαθέσιμη στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, δεν είναι αρκετή.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:42 - 08 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.