ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους 60.000 οι Κινέζοι τουρίστες το 2012 στην Ελλάδα

19:56 - 09 Νοε 2012 | Οικονομία
Περίπου 60.000 κινέζοι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έρχονται μέσω των χωρών που έχουν υπογράψει την Συνθήκη Σένγκεν, επισκέφθηκαν το 2012 τη χώρα μας σύμφωνα με όσα είπε η υφυπουργός Τουρισμού της Κίνας κα Du Yili κατά τη συνάντησή της με το γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Τάσο Λιάσκο .

Η Κινέζα αξιωματούχος βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο περιοδείας στην Ευρώπη για την παροχή τεχνογνωσίας για τη διαμόρφωση της τουριστικής νομοθεσίας. Η Κίνα, λόγω του καθεστώτος, έχει συγκεκριμένους όρους για όσους ταξιδεύουν, ενώ οι τουριστικοί προορισμοί καθορίζονται κεντρικά, γεγονός που καθιστά κομβικό στην ανάπτυξη διμερών τουριστικών σχέδεων, το κινεζικό υπουργείο τουρισμού.

 

Καλωσορίζοντας τους κινέζους αξιωματούχους, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος υπογράμμισε τις στενές διαχρονικές σχέσεις των δυο χωρών, της κοινές καταβολές λόγω της  μακραίωνης ιστορίας και του πολιτισμού των λαών τους και επισήμανε το συμβολικό χώρο της συνάντησης στο Μουσείο της Ακρόπολης, αφενός γιατί αποτελεί  -όπως είπε – Μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και αφετέρου γιατί οι Κινέζοι σέβονται, αγαπούν και εκτιμούν τόσο τον πολιτισμό της χώρας τους όσο και της Ελλάδας.
 
Παράλληλα, ο κ. Λιάσκος  εξέφρασε την ελπίδα, πως οι συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών για θέματα που αφορούν στις διαδικαστικές διευκολύνσεις γύρω από τον τουρισμό θα είναι εποικοδομητικές και θα υπάρξουν οι καλύτερες εξελίξεις στη μελλοντική τουριστική συνεργασία των δυο χωρών.  
 
Η Κινέζα αξιωματούχος ευχαρίστησε το γενικό γραμματέα Τουρισμού για την άρτια από το υπουργείο Τουρισμού οργάνωση της υποδοχής και συνάντησης τους, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως είναι η πρώτη φορά που καταρτίζεται νομοσχέδιο για τον τουρισμό στην Κίνα.
Παράλληλα, η υφυπουργός τόνισε, πως παρά την κρίση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο, το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα δεν έχει επηρεαστεί αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκαν την Ελλάδα 60.000 τουρίστες. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους κινέζους και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την αύξηση του αριθμού των κινέζων τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Τέλος απηύθυνε πρόσκληση στο γενικό γραμματέα τουρισμού να επισκεφθεί την Κίνα.
 
Ο κ. Λιάσκος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της κας Du Yili και αναφερόμενος στις προοπτικές συνεργασίας υπογράμμισε  πως η λέξη «κρίση» σηματοδοτεί στην κινέζικη γλώσσα και τη λέξη «ευκαιρία». Και αυτή η περίοδος, όπως επεσήμανε, προσφέρεται  για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο χωρών  ειδικότερα στον τουριστικό τομέα. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.