ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα πεπεισμένη ότι η έκδοση έντοκων γραμματίων θα καλυφθεί πλήρως

13:58 - 12 Νοε 2012 | Οικονομία
Ο ΟΔΔΗΧ θα εκδώσει την Τρίτη μηνιαία και τριμηνιαία έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου ύψους 2.125 δισ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι θα καλυφθεί πλήρως η έκδοση μηνιαίων και τριμηνιαίων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη για την αναχρηματοδότηση τίτλων ύψους 5 δις ευρώ που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου, είπε την Δευτέρα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΔΔΗΧ.

"Είμαστε σίγουροι ότι θα αναχρηματοδοτηθεί (η έκδοση), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", είπε το στέλεχος στο Reuters. "Έχουμε συνεννοηθεί με την ΕΚΤ για το πλαφόν των εντόκων που είναι σε κυκλοφορία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση εξέδωσε τρίμηνα ΕΓΔ για την αποπληρωμή ομολόγου που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την Τρίτη, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα εκδώσει μηνιαία και τριμηνιαία ΕΓΔ, ύψους 2,125 δις ευρώ και 1 δις ευρώ αντίστοιχα, για την μετακύλιση των εκδόσεων που λήγουν. Θα αποδεχθεί επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 60% του δημοπραττούμενου ποσοού, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται στα 5 δις ευρώ.

Οι εκδόσεις ΕΓΔ που βρίσκονται σε κυκλοφορία ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 18 δις ευρώ, πάνω από το στόχο των 12 δις ευρώ που ορίστηκε το Μάρτιο, είπε το στέλεχος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 12 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.