ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δούκας: Απόν 22/9 οι αυξήσεις στους συνταξιούχους στρατιωτικούς

17:13 - 13 Σεπ 2006 | Οικονομία
Με την σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου η οποία θα καταβληθεί στις 22 Σεπτεμβρίου θα λάβουν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι τόσο την προκαταβολή έναντι των μισθολογικών τους προαγωγών όσο και την αύξηση που δικαιούνται, λόγω της ενσωμάτωσης στο συντάξιμο μισθό τους του επιδόματος ειδικών συνθηκών σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού κ. Πέτρου Δούκα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας «μετά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις συνεχίζεται - όπως έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση και επανέλαβε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός στην Δ.Ε.Θ. – η οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων στρατιωτικών. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία σε τρόπο ώστε, οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου, που θα καταβληθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, να λάβουν και:

*Την προκαταβολή έναντι των μισθολογικών τους προαγωγών

*Την αύξηση που δικαιούνται, λόγω της ενσωμάτωσης στο συντάξιμο μισθό τους του επιδόματος ειδικών συνθηκών»

 

 

Η προκαταβολή ανέρχεται σε τριάντα (30) ευρώ μηνιαίως για τους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους (απόστρατους) και σε είκοσι (20) ευρώ μηνιαίως για τους εκ μεταβιβάσεως συνταξιούχους (οικογένειες όσων έχουν αποβιώσει). Η προκαταβολή χορηγείται αναδρομικά από 1 Οκτωβρίου 2005 και υπολογίζεται και στα δώρα εορτών και στο επίδομα αδείας.

 

Επομένως το συνολικό ποσό που θα λάβουν ως προκαταβολή ανέρχεται για μεν τους ίδιους τους απόστρατους σε 420 ευρώ, για δε τις οικογένειες σε 280 ευρώ (Οκτώβριος 2005- Σεπτέμβριος 2006, Δώρο Χριστουγέννων 2005, Δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας 2006, δηλαδή 14 μήνες). Παράλληλα, η σύνταξη του Οκτωβρίου 2006 θα είναι αυξημένη κατά 30 ή 20 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.

 

Όσον αφορά την ενσωμάτωση στο συντάξιμο μισθό του επιδόματος ειδικών συνθηκών, αυτός θα είναι αυξημένος κατά 14,4 ευρώ, από 1 Σεπτεμβρίου 2006. Εάν ο συνταξιούχος λαμβάνει πλήρη σύνταξη, η μηνιαία αύξηση θα είναι 11,52 Ευρώ.

 

Έτσι το συνολικό ποσό αναδρομικών που θα λάβει ο εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχος (προκαταβολή και επίδομα ειδικών συνθηκών) θα ανέλθει σε 431,52 ευρώ (420 + 11,52), ενώ παράλληλα θα είναι αυξημένη η σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2006 κατά 41,52 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι, τόσο τα αναδρομικά όσο και η προκαταβολή και το επίδομα ειδικών συνθηκών υπόκεινται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις φόρου εισοδήματος και υγειονομικής περίθαλψης.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.