ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: Να ισχύσει η φοροαπαλλαγή μέσω αποδείξεων και στους ελεύθερους επαγγελματίες

16:12 - 12 Νοε 2012 | Οικονομία
Την ανάγκη να δοθεί κίνητρο συλλογής αποδείξεων και στους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ακριβώς ισχύει για την κατηγορία των μισθωτών, τονίζει η ΕΣΕΕ

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, για τις ατομικές επιχειρήσεις ή τα ελεύθερα επαγγέλματα «δεν προβλέπεται η δυνατότητα "χτισίματος" του αφορολόγητου ορίου μέσω της συλλογής αποδείξεων, αλλά η πλήρης κατάργησή του και η υιοθέτηση ακόμη υψηλότερων φορολογικών συντελεστών».

 

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι εν λόγω διαφοροποιήσεις πρόκειται να επιφέρουν καίριο πλήγμα στα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων εμπόρων – ελεύθερων επαγγελματιών καθώς η φοροδοτική τους ικανότητα θα μειωθεί στο ελάχιστο.

 

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, βασική της θέση είναι «η έκδοση και συλλογή αποδείξεων να αποτελέσει τη βασική και κύρια φοροαπαλλαγή όλων των φορολογουμένων».

 

Υπενθυμίζει ακόμη ότι σκοπός του μέτρου συλλογής αποδείξεων «ήταν η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους Έλληνες φορολογουμένους». «Ας λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για τους συνεπείς φορολογουμένους – μισθωτούς και επαγγελματίες – και όχι ως μια τιμωρητική πρακτική για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες», συμπληρώνει.

 

Τέλος, η ΕΣΕΕ προτείνει την εφαρμογή αυξημένου συντελεστή βαρύτητας για εκείνες τις αποδείξεις που θα εκδίδονται από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 12 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.