ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Ενδέχεται αίτημα οικονομικής βοήθειας μέχρι το τέλος της εβδομάδας

13:11 - 13 Νοε 2012 | Οικονομία
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για αίτημα οικονομικής στήριξης προς τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Βάσως Σιαρλή, στο τέλος της εβδομάδας όταν και θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στη Λευκωσία

«Όπως γνωρίζετε, το κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Κύπρο, βρίσκεται εκεί μια-δυο μέρες τώρα. Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο, και πιστεύω και αναμένω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα προς το τέλος αυτής της εβδομάδας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

 

Νωρίτερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό συμφωνία μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, «ώστε να τερματιστούν οι όποιες ανησυχίες τόσο για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, αλλά και για όσα ακούγονται σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους».

 

Η υπογραφή της συμφωνίας, σημείωσε, θα επιτρέψει στο κράτος να δανειστεί βραχυπρόθεσμα, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, ανεξάρτητα με τον χρόνο εκταμίευσης της πρώτης δόσης.

 

Κληθείς να σχολιάσει όσα ακούγονται σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου είπε ότι υπάρχουν μέτρα τα οποία θα ληφθούν και μέσα από το πρόγραμμα και τα οποία αναμένεται να επιλύσουν το πρόβλημα.

 

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε μεταγενέστερο στάδιο το κράτος θα μπορεί να πουλήσει τις μετοχές τις οποίες θα αποκτήσει στις τράπεζες και να ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος της επένδυσής του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.