ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δόση 44 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα - "Το προσπαθούμε", δηλώνουν από το υπουργείο Οικονομικών

14:40 - 13 Νοε 2012 | Οικονομία
Δόση 44 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα - "Το προσπαθούμε", δηλώνουν από το υπουργείο Οικονομικών
To ευρώ βρίσκεται σε υψηλά ημέρας, δηλαδή άνω του 1,27215, μετά τις φήμες ότι έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα να πάρει ολόκληρη τη δόση και όχι τμηματικά. Η δόση θα είναι συνολικού ύψους 44 δισ. ευρώ. Οι πληροφορίες προέρχονται από Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Θετικά μηνύματα έρχονται από τον γερμανικό Τύπο, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν το Βερολίνο να μελετάει την καταβολή και των τρίων δόσεων μαζι. Στο χθεσινό Eurogroup η Γερμανία έδωσε μάχη προκειμένου να πετύχει την τμηματική καταβολή της δόσης στην Ελλάδα, μέσω ενός ειδικού Ταμείου. Εάν καταβληθεί η δόση ολόκληρη, τότε το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 44 δισ. ευρώ.

 

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση για το θέμα.

 

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν  διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι η Γερμανία θέλει να δώσει «πακέτο» τριών δόσεων στην Ελλάδα σε μία πληρωμή των 44 δισ. ευρώ.  «Το προσπαθούμε, δεν το έχουμε κλείσει ακόμη», σημείωνε ανώτατη πηγή του υπ. Οικ. προσθέτοντας ότι γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και ως εκ τούτου δεν είναι τίποτα δεδομένο. Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση για το θέμα. Η Bild αναφέρει ότι το ποσό θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ από το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία η Ελλάδα ελπίζει να λάβει σύντομα για να αποφύγει τη χρεοκοπία, μαζί με περαιτέρω δόσεις των 5 και 8,3 δισ. ευρώ για το γ΄ και δ΄ τρίμηνο. Σημειώνεται ότι το ευρώ βρίσκεται σε υψηλά ημέρας, δηλαδή άνω του 1,27215, μετά τις φήμες ότι έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα να πάρει ολόκληρη τη δόση και όχι τμηματικά.
 

Στο χθεσινό Eurogroup η Γερμανία έδωσε μάχη προκειμένου να πετύχει την τμηματική καταβολή της δόσης στην Ελλάδα, μέσω ενός ειδικού Ταμείου. Εάν καταβληθεί η δόση ολόκληρη, τότε το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 44 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 13 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.