ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Κανονικά θα εκταμιευτεί η δόση

21:33 - 13 Νοε 2012 | Οικονομία
Σαμαράς: Κανονικά θα εκταμιευτεί η δόση
«Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά» διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι πρώτα θα πρέπει να λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ, στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι επιστρέφει στην χώρα ακόμα πιο αισιόδοξος.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας αναγνωρίστηκαν πλήρως οι θυσίες της Ελλάδας και εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

«Ανακοινώθηκε επίσημα η επιμήκυνση, ενώ ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού. Όσα απομένουν είναι ελάχιστες, τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, που αφορούν την εκτέλεση των ήδη συμφωνημένων και θα κλείσουν οριστικά στις επόμενες μέρες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Εξακολουθώ να παλεύω, όχι μόνο για να πάρουμε στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για το παραπάνω» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, «τώρα είμαστε στο επόμενο στάδιο, στην αναζήτηση πόρων για Ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ενισχύσαμε τις ελληνικές θέσεις για τα κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα την επταετία 2014-2020. Δίνουμε αγώνα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις μεγάλες περικοπές που ετοιμάζονται για όλα τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης» είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα χρήματα απ΄ όσα προγραμματιζόταν αρχικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:46 - 13 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.