ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νταλάρα: «Η λιτότητα βάζει την Ελλάδα σε περίοδο χαμηλής ανάπτυξης»

13:46 - 14 Νοε 2012 | Οικονομία
Ο επικεφαλης του IIF εκτιμά ότι η ελληνική ύφεση ίσως φθάνει στο τέλος.

Κριτική στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη άσκησε ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα από το βήμα του Μεγάρου Καρατζα της Εθνικής Τράπεζας.

 

«Δεν είναι αρκετή η διετής παράταση προς την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Νταλάρα στην ομιλία του και ζήτησε «να βρεθεί καλύτερη ισορροπία μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης», ενώ τονισε ότι «είναι καιρός να αναγωρίσουμε ότι η λιτότητα βάζει την Ελλάδα και την ευρωζώνη σε περίοδο χαμηλής ανάπτυξης».

Επιπλέον ανέφερε οτι «η ελληνική ύφεση ίσως φθάνει στο τέλος», ενώ εκτιμά ότι «σταθερότητα και η εμπιστοσύνη αρχίζουν να επανέρχονται σιγά-σιγά». Ο επικεφαλής του IFF θεωρεί επίσης ότι «στην Ελλάδα βλέπουμε για πρώτη φορά μετά την κρίση μια κυβέρνηση με πλήρες πλαίσιο για μεταρρυθμίσεις».

 

 

Για τον κ. Νταλάρα «Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει από τα πιο ανταγωνιστικά κράτη της Ευρώπης», ενώ πρόσθεσε: «Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ηπιότερη προσαρμογή, όπως η Ιρλανδία». Μάλιστα, υποστηρίζε ότι «η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τα επιτόκια των δανείων του επίσημου τομέα προς την Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 14 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.