ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοέν (ΕΚΤ): Πρέπει να υπάρξει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους

12:35 - 15 Νοε 2012 | Οικονομία
Η διαγραφή ενός μέρους του ελληνικού χρέους είναι η λύση για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λ. Κοέν

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κοέν φάνηκε να συμμερίζεται την θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

 

Το συνολικό χρέος της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν στο 190% του ΑΕΠ του χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, στο επίπεδο δηλαδή που το ΔΝΤ θεωρεί ως το μέγιστο βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

 

Η Γερμανία έχει επανειλημμένως απορρίψει την ιδέα κυβερνήσεις της ευρωζώνης να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν, ισχυριζόμενη πως αυτό θα ήταν παράνομο.

 

Ο Κοέν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την Ισπανία, δηλώνοντας πως η χώρα «χρειάζεται επειγόντως να ζητήσει την έκτακτη βοήθεια», ενώ πρόσθεσε πως αν υπάρξουν και πάλι διαταραχές στις αγορές, τότε δεν είναι ξεκάθαρο τι άλλα «όπλα» θα είχε στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.