ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το κούρεμα του δημοσίου χρέους

11:04 - 16 Νοε 2012 | Οικονομία
«Οι ευρωπαϊκες κυβερνήσεις θαεπωμιστούν το βάρος μιας νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους» ανέφερε στη Wall Street Journal o Ντέιβιντ Ρίλει της Fitch, τονίζοντας ότι η πιο διαμάζχη υπάρχει μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ αφορά το ποιος θα πληρώσει το μεγαλύτερο κόμμάτι του κουρέματος.

Η διαμάχη μεταξύ του Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ και της Κριστίν Λαγκάρντ δεν αφορά λεπτομέρειες για την έκθεση της τρόικα, αλλά για το αν θα γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους ή θα επιλεχθεί μια άλλη λύση, τόνισε ο κ.Ρίλει.

 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της WSJ για το ποιος θα κερδίσει σε αυτή τη διαμάχη, ο κ. Ρίλει  απάντησε ότι βραχυπρόθεσμα οι κερδισμένοι θα είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά μακροπρόθεσμα θα κερδίσει το ΔΝΤ και η οικονομική πραγματικότητα.

 

Η οικονομική πραγματικότητα απαιτεί το κούρεμα των δανείων του επίσημου τομέα για να επιστρέψει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο το πιθανότερο σενάριο είναι ότι στις 20 Νοεμβρίου οι Ευρωπαίοι θα βρουν μια ενδιάμεση λύση για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει κάποια μείωση των επιτοκίων.

 

Ωστόσο κάποια στιγμή αργότερα, μετά από ένα ή δύο χρόνια, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το επιπρόσθετο βάρος του ελληνικού χρέους, τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.