ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η λύση για την Ελλάδα πρέπει να είναι ρεαλιστική» λέει η Λαγκάρντ

13:14 - 19 Νοε 2012 | Οικονομία
Μια συμφωνία των δανειστών της Ελλάδας για μείωση του υπέρογκου χρέους της πρέπει να "βασίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους", είπε η επικεφαλής τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενόψει της συνάντησης των Ευρωπαίων αρχηγών κρατών.

Η Κριστίν Λαγκάρνρτ που διέκοψε την επίσκεψή της στην Ασία για να συμμετάσχει στο Eurogroup της Τρίτης στις Βρυξέλλες, είπε στο Reuters ότι είναι σημαντικό η συμφωνία να παρέχει μόνιμη λύση για το χρέος της Ελλάδας για να αποφευχεθεί η παρατάση της αβεβαιότητας και η περαιτέρω ζημιά στην ελληνική οικονομία.


   "Προσπαθώ πάντα να είμαι εποικοδομητική, αλλά καθοδηγούμαι από δύο στόχους," είπε στη συνέντευξη, "να χτίσουμε και να εγκρίνουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα είναι σταθερό, πειστικό σήμερα και βιώσιμο αύριο, που θα βασίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους", είπε.


   "Ο δεύτερος στόχος μου είναι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την ποιότητα των συμβουλών που παρέχουμε, όχι για το ίδιο το Ταμείο, που είναι δικό μου θέμα,  αλλά για να τη μεταδόσουμε στους Ευρωπαίους γιατί αυτό είναι που τους ενδιαφέρει", πρόσθεσε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.