ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ε.Ε. για απελευθέρωση του διαδικτυακού στοιχήματος

17:12 - 19 Νοε 2012 | Οικονομία
Οι εταιρίες διαδικτυακού στοιχηματισμού κατηγόρησαν το Βέλγιο και την Ελλάδα ότι τις κρατούν εκτός των αγορών τους παράνομα, ζητώντας παράλληλα από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού να λάβουν τα ανάλογα μέτρα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι βελγικές αρχές κάλεσαν έναν εκ των διευθυνόντων συμβούλων της bwin.party, του μεγαλύτερου εισηγμένου ομίλου διαδικτυακού στοιχηματισμού στον κόσμο, για διευκρινήσεις, κατηγορώντας την εταιρία ότι παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας.


   Η περίπτωση της bwin.party δείχνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην αναπτυσσόμενη αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών όταν λειτουργούν σε χώρες όπου οι νόμοι είναι ασαφείς ή περιοριστικοί.


   Οι βελγικές αρχές έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες της bwin.party στη χώρα, κίνηση που η εταιρία ισχυρίζεται ότι της στερεί μηνιαία έσοδα 700.000 ευρώ.
   Στελέχη 12 εταιριών τυχερών παιγνίων, συμπεριλαμβανομένων της bwin.party, είπαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κάνει τίποτα για να αλλάξει η βελγική νομοθεσία από το 2009, όταν οι εταιρίες ενέγειραν για πρώτη φορά το θέμα.


   "Ελπίζουμε ότι η Κομισιόν θα πιέσει τώρα για να υπάρξει συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή συνθήκη και πως θα το κάνει γρήγορα", αναφέρουν σε επιστολή τους προς τους Financial Times.


   "Χώρες όπως το Βέλγιο και η Ελλάδα, που παραβιάζουν ξεκάθαρα τη νομοθεσία της ΕΕ και προσπαθούν να επιβάλουν αυτούς τους νόμους στην εγχώρια αγορά, είναι πιθανό να βρεθούν στην κορυφή της λίστας", προσθέτουν.


   "Έχει τελειώσει η περίοδος των αβροτήτων. Ήρθε η ώρα για πράξεις και όχι λόγια". 


   Η βελγική νομοθεσία ορίζει ότι για να αποκτήσει μια εταιρία άδεια θα πρέπει να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες τόσο online όσο και offline. Οι πολέμιοι του νόμου ισχυρίζονται ότι αυτό ευνοεί τις επιχειρήσεις με έδρα το Βέλγιο, αποκλείοντας ουσιαστικά αυτές που λειτουργούν μόνο διαδικτυακά.


   Στην Ελλάδα, εταιρίες στοιχηματισμού όπως η βρετανική William Hill  έχουν κινηθεί νομικά για να ανατρέψουν το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ , καθώς τους αρνήθηκε η έκδοση αδειών.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:17 - 19 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.