ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκανε πίσω η τρόικα για τις 22 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο

02:40 - 20 Νοε 2012 | Οικονομία
Έκαναν πίσω οι δανειστές τελικά και απέσυραν την αξίωσή τους για 22 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο την επόμενη διετία. Μάλιστα, το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι ήταν δική του απαίτηση την οποία και αποσύρει, αφού μένει ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές οι δανειστές απαιτούσαν την τελευταία στιγμή απολύσεις 22.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2014. Με βάση αυτή τα δεδομένα αυτά, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που, κατά την τρόικα, θα έπρεπε να απολυθούν ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα, έως και το 2014, ανέρχεται σε 49.000.

Οι πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τη νέα απαίτηση της τρόικας». Ωστόσο, ατύπως έχει τεθεί εδώ και μέρες εμφατικά κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπως είναι σε θέσει να γνωρίζει το Reporter.gr. Η πίεση είχε αποκρουστεί, με το αιτιολογικό της προώθησης σκληρών μέτρων με το μεσοπρόθεσμο και τον προϋπολογισμό. Ωστόσο, μετά και την κατάθεση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η Τρόικα επανήλθε, δημιουργώντας έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση για τον χαρακτήρα της απαίτησης, που έρχεται λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup.
To Reporter.gr είχε από την προηγούμενη εβδομάδα κάνει λόγο για νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας με αφορμή τα "απροσδιόριστα" μέτρα, που αναφέρθηκαν μέσα στην έκθεση της Τρόικας που παραδόθηκε στο Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το “R” στην ατζέντα της τρόικας υπάρχει και η κατάργηση κατώτατου μισθού και των δώρων στον ιδιωτικό τομέα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.