ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Πρόταση Σόιμπλε για επαναγορά του ελληνικού χρέους

13:02 - 20 Νοε 2012 | Οικονομία
Reuters: Πρόταση Σόιμπλε για επαναγορά του ελληνικού χρέους
Την επαναγορά από την Ελλάδα του 50% των ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών φαίνεται να προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

πως αναφέρει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε αναμένται να προτείνει σήμερα στο Eurogroup, να αγοράσει η Αθήνα το ομόλογα στο 25% της αξίας τους, προκεμιένου να μειωθεί το χρέος κατά 11 μονάδες.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι οι ιδιώτες πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με τη γερμανική πρόταση εκτιμάται ότι η επαναγορά θα στοιχίσει περί τα 7,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα μισά θα καταβάλει η Αθήνα και τα υπόλοιπα θα εξοικονομηθούν από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την πώληση ελληνικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα η "Bild", σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη γερμανική κυβερνητική πηγή, υποστηρίζει ότι το Βερολίνο συμφωνεί να δοθούν στην Ελλάδα επιπλέον 14 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014, ενώ επισημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την αποτροπή ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, με κάθε τρόπο. Μεταξύ των προτάσεων που μελετώνται είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.