ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα έχει κάνει όλη τη δουλειά για την επόμενη δόση

23:09 - 21 Νοε 2012 | Οικονομία
Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες και δράσεις του υπουργείου σχετικά με τη μετατροπή της ελληνικής γεωργίας από χαμηλού κόστους σε μια γεωργία με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, που θα υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη και φυσικά τις ανάγκες των καταναλωτών. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στις προτεραιότητες που θέτει η νέα ΚΑΠ και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση του τομέα έρευνας και ανάπτυξης.

Από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση ήταν οι εξαγωγές και η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών, προκειμένου τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα να διεισδύσουν ευκολότερα στις αγορές του εξωτερικού.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ σημείωσε ότι θα βοηθηθεί το υπουργείο, «που έχει ξεκάθαρο όραμα και στόχο για το μέλλον», στην προσπάθειά του για ενίσχυση, τόσο της εξαγωγικής δραστηριότητας όσο και του τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό Eurogroup είπε ότι «δεν σχολιάζω, αλλά συγχαίρω την Ελλάδα που έχει κάνει όλη τη δουλειά για την επόμενη δόση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.