ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kύπρος: Δεν υπάρχει συμφωνία με τρόικα για το πακέτο στήριξης

17:13 - 23 Νοε 2012 | Οικονομία
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει συμφωνία με την κυβέρνηση Χριστόφια για το οικονομικό πακέτο στήριξης» αναφέρουν διπλωματικές πηγές από τη σύνοδο κορυφής, που τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζονται για να προκύψει οριστική συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Λευκωσία έχουν συμφωνήσει στο πρόγραμμα του πακέτου, αλλά από την τρόικα εκφράζονται αντιρήσεις.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε των κλιμάκιο των δανειστών Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ αναφέρονται τα εξής:

 

 

«Η αποστολή των ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για την συγκρότηση των βασικών πολιτικών ενός προγράμματος προσαρμογής.

 

Οι αρχές και οι ομάδες των ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ σημείωσαν σημαντική πρόοδο προς τη συμφωνία σε κρίσιμες πολιτικές για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, την αποκατάσταση της υγείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

 

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν από τις αντίστοιχες διοικητικές έδρες, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου προς ένα ενδεχόμενο πρόγραμμα. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των stress test των κυπριακών τραπεζών, τα οποία αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, θα ενημερώσουν τις συζητήσεις μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Κύπρου για την εύρεση χρηματοδοτικών λύσεων που θα είναι σύμφωνες με τη βιωσιμότητα του χρέους.»

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 23 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.