ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική παρουσία των Κινέζων στην αγορά φωτοβολταϊκών – εξαγορές πακέτων αξίας 10 εκατομμυρίων

01:10 - 26 Νοε 2012 | Οικονομία
Δυναμική παρουσία των Κινέζων στην αγορά φωτοβολταϊκών – εξαγορές πακέτων αξίας 10 εκατομμυρίων
Με εξαγορές φωτοβολταϊκών πάρκων που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, η κινεζικών συμφερόντων εταιρία, Sky Solar Group, πραγματοποιεί δυναμικό "μπάσιμο" στην ελληνική αγορά.

Με σκληρές διαπραγματεύσεις επιδιώκει την εξαγορά ελληνικών μεσαίων εταιρειών του χώρου με στόχο να εδραιωθεί στην Ελλάδα. Με υφιστάμενη παρουσία στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά με ικανή ρευστότητα που της επιτρέπει να προχωρεί σε εξαγορές, έχει ήδη συμφωνήσει να αποκτήσει μία ΕΠΕ, αλλά και μία Α.Ε., που διατηρούν πάρκα στη Βοιωτία και τη Θεσσαλία.

Κεντρικός στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρίας, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο είναι να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στη χώρα, τόσο στην παραγωγή ενέργειας, όσο και στην διανομή εξοπλισμού.

Άλλωστε οι Κινέζοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την δυναμική διείσδυση των Γερμανών στη χώρα με κύριο όχημα το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, γι' αυτό σπεύδουν να πάρουν θέση. Ήδη, υφέρπει ένας άτυπος πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η Ε.Ε. διεξάγει έρευνα για πρακτικές αντιντάμπιγκ στις εισαγωγές υλικού στην Ευρώπη από την Κίνα.

Η Κίνα με μεγαλύτερο ανταγωνιστή τη Γερμανία, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εξοπλισμού στον κόσμο, με 65% μερίδιο αγοράς και με τις εξαγωγές της στην Ε.Ε. ηλιακών πάνελ να κατέχουν το 60% των συνολικών εξαγωγών.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 26 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.