ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άσμουσεν: «Όχι» στη διαγραφή του ελληνικού χρέους

11:42 - 26 Νοε 2012 | Οικονομία
Αρνητικός στο ενδεχόμενο μίας νέας διαγραφής του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Χρειαζόμαστε ένα πακέτο μέτρων για να κλείσει το κενό χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνει σημαντική μείωση των επιτοκίων και επαναγορά χρέους από την Ελλάδα» δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει: «Το κούρεμα δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το πακέτο». Με αυτό τον τρόπο ο κ. Άσμουσεν απέρριψε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel για περικοπή 50% του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα καταλήξουν σε μία γρήγορη απόφαση στο σημερινό Eurogroup: «Ελπίζω πολύ ότι το Eurogroup θα πετύχει πολιτική απόφαση τη Δευτέρα, ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου. Γιατί το κενό χρηματοδότησης για τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να κλείσει από άλλες χώρες της ευρωζώνης» δήλωσε και συμπλήρωσε: «όλοι πρέπει να δείξουν μία προθυμία για αυτό για να υπάρξει επιτυχία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.