ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπόφινγκερ: «Πολιτική ενοποίηση ή διάλυση της Ευρωζώνης» η επιλογή της Ευρώπης

14:09 - 26 Νοε 2012 | Οικονομία
Την πολιτική ενοποίηση ή τη διάλυση της Ευρωζώνης βλέπει ως τις δύο εναλλακτικές για να συνεχίσει να υφίσταται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Πίτερ Μπόφινγκερ.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα WirtschaftWoche, ο οικονομικός Σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης και ένας εκ των Γερμανών Σοφών, αφήνει ανοιχτό το θέμα της κατάργησης της ευρωζώνης, εάν δεν υπάρξουν οι αλλαγές στην στρατηγική τω επόμενα χρόνια.

«Χωρίς θεμελιώδεις αλλαγές στην στρατηγική τα επόμενα χρόνια, το ευρώ δεν θα επιβιώσει οικονομικά ή πολιτικά» δηλώνει ο κ. Μπόφινγκερ και συμπληρώνει: «Η Ευρωζώνη βρίσκεται σήμερα στο μέσο ενός σκοτεινού τούνελ. Εάν παραμείνει σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, τότε υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες. Οι πολιτικοί πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο όπου η παραγωγή της νομισματικής ένωσης θα συνδέεται μέσω πολιτικής ενοποίησης. Εάν δεν βρουν την ισχύ ή το κουράγιο να προχωρήσουν, τότε θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά εάν θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουν στο σημείο εισόδου, στα εθνικά τους νομίσματα»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.