ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας για την εκταμίευση της δόσης

14:07 - 26 Νοε 2012 | Οικονομία
Οι δηλώσεις των ευρωπαΐων ΥΠΟΙΚ και το μήνυμα από το Βερολίνο

«Υπάρχει καλό κλίμα για την επίτευξη συμφωνίας ώστε να εκταμιευτεί η δόση» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, λίγο πριν ξεκινήσει το σημερινό Eurogroup. Έχουμε κάνει ότι μας έχει ζητήθει και τώρα είναι στο χέρι των εταίρων μας να δοθεί μια λύση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Από το Βερολίνο,  ο εκπρόσωπος της γερμανική κυβέρνησης, τόνισε ότι δεν είναι στο τραπέζι ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να συζητήσουν ενδεχόμενο απομείωσης του ελληνικού χρέους» ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

 

 

 

Σε ανάλογη γραμμή, η Μαρία Φέκτερ δήλωσε  ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο κουρέματος για το χρέος της Ελλάδας. «Θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στη σημερινή συνεδρίση» ανέφερε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενη στο Eurogroup.

 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε πως «σήμερα πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το θέμα της Ελλάδας. Επλίζω ότι δε θα αργήσουμε πολύ, μιας και στη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το Σαββάτο, θέσαμε όλα τα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να καταλήξουμε σήμερα.

 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σχολίασε ότι «θα εργαστούμε για την επίτευξη μιας αξιόπιστης λύσης για την Ελλάδα».

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν θεωρεί ουσιαστική για το Eurogroup  μία απόφαση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο οποίος εκτιμά ότι μία τέτοια απόφαση είναι εφικτή σήμερα.

 

«Θα πρέπει να πάρουμε απόφαση για την επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Ρεν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σήμερα απόφαση, τόνισε ο επίτροπος, σημειώνοντας ότι «απέχουμε μερικά εκατοστά από τη λύση».

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε πως «είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε μια λύση για την Ελλάδα». Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν αναμένει εκπλήξεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση των ισπανικών τραπεζών, και την οποία εκτιμά περί τα 40 δισ. ευρώ.

 

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι «Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να φύγουμε με μια συμφωνία. Η Έλλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της».

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 26 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.