ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "τσάκ" αποφύγαμε το ναυάγιο

11:03 - 27 Νοε 2012 | Οικονομία
"Αν διαφωνήσουμε για το 0.05% του ευρωπαικού ΑΕΠ και δεν καταλήξουμε σε συμφωνία απόψε, η Ελλάδα σε λίγες ώρες δεν θα είναι χώρα της Δύσης". Με τη δήλωση του αυτή στο χθεσιμό δραματικό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας έκαμψε τις τελευταίες διαφωνίες που υπήρχαν κάποια στιγμή αργά το βράδυ στη σύσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Η διαφωνία είχε εκδηλωθεί για μια διαφορά ύψους 5 δισ ευρώ σχετικά με τη μελλοντική βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η μαραθώνια διαπραγμάτευση των υπουργών οικονομικών χθές το βράδυ κινδύνευσε πολλές φορές να τιναχτεί στον αέρα και κάποια στιγμή, αργά το βράδυ, φάνηκε οτι η συζήτηση έχει κολλήσει και οτι δεν θα υπάρξει συμφωνία. 

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας πήρε το λόγο και έθεσε το ζήτημα σε πολιτική βάση εξηγώντας οτι για να αποφευχθεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία. 

"Το πράγμα δεν πήγαινε καλά, η σύσκεψη είχε κολλήσει για 5 δισ ευρώ" μας λέει κυβερνητικός παράγοντας που γνωρίζει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. "Μετά τον Στουρνάρα, πήρε το λόγο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κ. Μοσκοβισί  και είπε οτι αν συνεχίσουμε να διαφωνούμε για 5 δισ ευρώ, δεν είμαστε υπουργοί, αλλά λογιστές. Η δήλωση αυτή του Γάλλου υπουργού σε συνδυασμό με την προειδοποίηση Στουρνάρα, διευκόλυναν αποφασιστικά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της συμφωνίας". 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.