ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Πρέπει να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες οι καταθέσεις

16:42 - 03 Δεκ 2012 | Οικονομία
Εκκληση στον επιχειρηματικό - ιδιωτικό τομέα να συμβάλει σε ένα εθνικό κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, απηύθυνε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Τώρα που χρειαζόμαστε ρευστότητα και οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιύνται, τώρα, τόνισε, πρέπει να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες οι καταθέσεις, πρέπει να επιδείξουμε την εθνική μας αλληλεγγύη, να οργανώσουμε ένα εθνικό κίνημα επιστροφής των καταθέσεων, μία πρωτοβουλία που πρέπει να την πάρουμε μαζί, πολιτικό σύστημα και ιδιωτικός τομέας.

 

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Πρέπει, είπε, να οργανώσουμε την επιχείρηση επαναγοράς των ομολόγων που διέπονται από το αγλλικό δίκαιο, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή με ισορροπημένο τρόπο και όχι εις βάρος των τραπεζών, ενώ επανέλαβε πως δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων, όπως τον περασμένο Μάρτιο με το PSI.

 

Mεταξύ άλλων, ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι προϋπόθεση της εθνικής ανάκαμψης αποτελεί να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα και το ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε, την εγγυάται αυτή τη σταθερότητα, «με κόπο και φθορά».

 

«Φεύγουμε από το μνημόνιο και εφαρμόζουμε αυτόχθονο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι πρέπει «να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής». Το νέο φορολογικό, είπε, αποτελεί δοκιμασία για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, στο ΠΑΣΟΚ «πιστεύουμε στην ανάγκη ενός εθνικού φορολογικού συστήματος, που θα είναι προϊόν διαλόγου» και να αποφύγουμε «λάθη που θα μας φέρουν αντιμέτωπους με το σύνολο της κοινωνίας».

 

Δεν είναι μόνο το ζήτημα των παιδιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να αρκεστούμε στην υπερφορολόγηση των δηλωμένων εισοδημάτων και χαρακτήρισε δύσκολο, αλλά εφικτό, να βρούμε και να φορολογήσουμε τα μη δηλωθέντα εισοδήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:53 - 03 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.