ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 13 Δεκεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα

23:31 - 03 Δεκ 2012 | Οικονομία
Στις 13 Δεκεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα
Στις 13 Δεκεμβρίου, στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης βρέθηκαν η συμφωνία της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά και η ανακεφαλαιοποίηση ισπανικών τραπεζών.

«Η Ελλάδα να μην ελπίζει σε διαγραφή του χρέους της», διεμήνυσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν, τόνισε πως «το σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους δεν θα πετύχει», δήλωσε εισερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν. Ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν να ληφθούν και για την Ιρλανδία αποφάσεις παρόμοιες με αυτές της Ελλάδας, ο κ. Νούναν απάντησε λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση από τις άλλες χώρες

Ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γέρουν Ντέισελμπλουμ, αποκάλυψε τις επιλογές που έχουν συζητηθεί εάν η διαδικασία επαναγοράς ελληνικών ομολόγων δεν είναι επαρκής. Σύμφωνα με τον ίδιο, «στη συμφωνία έχουμε δύο μέτρα στο χέρι εάν τα χρειαστούμε τα οποία έχουν να κάνουν με τη συγχρηματοδότηση των ταμείων συνοχής και με μία μικρή μείωση των επιτοκίων».

Νωρίτερα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε επιτροπή του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

«Να μη δίνουμε λάθος κίνητρα σε λάθος στιγμή», συνέστησε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνει κούρεμα του χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:14 - 04 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.