ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000

23:04 - 04 Δεκ 2012 | Οικονομία
Σαμαράς: Δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000
Δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αντίθετο στις αρχές μου, είμαι με τη μεσαία τάξη».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όταν καταστεί εφικτό, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα μπει φρένο στην ανεργία. «Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να κατεβάσουμε το ΦΠΑ στην εστίαση, θα το κάνουμε όμως όταν μπορέσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας: «Υπέρτατος στόχος να βγούμε από την κρίση, να βάλουμε φρένο στην ανεργία».

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τους βασικούς άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας πως ο στόχος είναι να πληρώνουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν και να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι τέσσερις άξονες είναι: Πρώτον, χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, δεύτερον, απλούστερο φορολογικό σύστημα, τρίτον, εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και άμεσες και τέταρτον, σκληρές ποινές στους φοροφυγάδες.

Έκανε δε, λόγο για άμεσες και σκληρές ποινές όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, επισημαίνοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης, έπειτα από τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Βασικές επιδιώξεις της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης είναι να πληρώνουν εκείνοι που φοροδιαφεύγουν, αλλά και η φορολογία να μην πλήττει την ανταγωνιστικότητα.

«Σπάμε τις στρεβλώσεις παντού, χρειάζεται όμως να γίνουν πολλά», τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ολοκξληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες».

«Θα πετύχουμε, το λένε όσοι είχαν αντιρρήσεις ή μας αποδοκίμαζαν», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες , πρέπει να διορθώσουμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.