ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνει σήμερα το βιβλίο προσφορών για την επαναγορά χρέους

10:18 - 07 Δεκ 2012 | Οικονομία
Κλείνει σήμερα το βιβλίο προσφορών για την επαναγορά χρέους
Στις 19:00 άποψε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα γνωρίζει την κατάληξη του εγχειρήματος της επαναγοράς του χρέους, που είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκ. ευρώ.

Στις 19.00 απόψε κλείνει το βιβλίο προσφορών για την επαναγορά χρέους, με την κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Παρόλα αυτά συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τις τράπεζες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα

Σήμερα θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το 100% των χαρτοφυλακίων που διαθέτουν. Αναλόγως με τη συμμετοχή των hedge funds θα κριθεί αν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά των ομολόγων στο σύνολό της.

Προηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής 'Ένωσης Τραπεζών, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τις ελληνικές τράπεζες σχετικά με την επαναγορά ομολόγων.

 

Νομική κάλυψη σε τράπεζες έναντι αγωγών που συνδέονται με την επαναγορά

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση σκοπεύει να διασφαλίσει τις τράπεζες έναντι ενδεχόμενων αγωγών που συνδέονται με το κρίσιμο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Όπως είπε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή, το υπουργείο δεν έχει σχέδια να παρατείνει την προθεσμία για συμμετοχή.

Η κυβέρνηση θα παράσχει νομική κάλυψη με νομοθετική ρύθμιση στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων έναντι αγωγών που μπορεί να καταθέσουν μέτοχοι που ίσως υποστούν απώλειες, είπε ο αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή, η κυβέρνηση ενδέχεται να παρατείνει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας την προθεσμία για τις προσφορές ομολογιούχων. Ωστόσο, ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποβάθμισε το δημοσίευμα. "Η διαδικασία θα κλείσει σήμερα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για παράταση", είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 07 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.