ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός επιβίωσης για τα καταστήματα εν καιρώ κρίσης

01:03 - 13 Δεκ 2012 | Οικονομία
Οδηγός επιβίωσης για τα καταστήματα εν καιρώ κρίσης
Ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθούν με δημιουργικούς τρόπους να δημιουργήσουν αντίδοτο στην κρίση.

Νέο φορολογικό, μεταρρυθμίσεις, φόροι... είναι το καθημερινό μενού των ειδήσεων που βαραίνουν την τσέπη μας, αλλά και την αγορά. Αποτέλεσμα, οι καταστηματάρχες να έχουν δεχθεί πλήγμα και τα κλειστά καταστήματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε καθημερινή πλέον βάση. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που επιμένουν να αντιστέκονται.

 

10 λεπτά αναμονή για ένα κιλό ψωμί

Στο Περιστέρι, σε συνοικιακό φούρνο που άνοιξε το Μάιο, οι πολύ καλές τιμές σε αρτοσκευάσματα αλλά και γλυκά, που δεν είναι εύκολο να βρεθούν σε φούρνους - αλυσίδες, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της γειτονιάς, με τους πελάτες να συρρέουν ο ένας μετά τον άλλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε Σάββατο από τις 10 έως τις 14.00 παρατηρείται συνωστισμός στο ταμείο, με συνέπεια ο ελάχιστος χρόνος αναμονής στην ουρά να είναι 10 λεπτά.

 

«Γρήγορο» φαγητό με λιγότερο από ένα ευρώ

Σε κεντρικό δρόμο του ίδιου Δήμου, κατάστημα «γρήγορου φαγητού» που άνοιξε το Σεπτέμβριο, προσφέρει σάντουιτς με τα ίδια υλικά που άλλα καταστήματα πωλούν το λιγότερο 1 ευρώ, στην τιμή των 50 λεπτών.

 

Σουβλάκι με 90 λεπτά

Στη Θηβών, σουβλατζίδικο προσφέρει το σουβλάκι με πίτα στην τιμή των 90 λεπτών, με αποτελέσμα κάθε Παρασκευή και Σάββατο να υπάρχει ουρά ξενύχτηδων στο ταμείο. Ενδεικτικό του πόσο καλά πηγαίνει αυτή η επιχείρηση είναι το ότι πριν από λίγους μήνες άνοιξε υποκατάστημα σε άλλη κεντρική περιοχή του Περιστερίου, διατηρώντας τις ίδιες πολύ χαμηλές τιμές.

 

Pet shop delivery

Την ίδια στιγμή κατάστημα pet shop με έδρα τη Νέα Χαλκηδόνα έχει καταφέρει να επεκταθεί σε ολόκληρη την Αθήνα εξυπηρετώντας τους πελάτες με... delivery. Είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά οι υπάλληλοι του pet shop φέρνουν την παραγγελία όπου επιθυμεί ο πελάτης. Η παραγγελία γίνεται online ή τηλεφωνικά και η παράδοση γίνεται αυθημερόν εάν το ποσό ξεπερνά τα 15 ευρώ ή αλλιώς μέσα σε δύο εργάσιμες. Επιπλέον, εκτός από το βολικό delivery, οι τιμές του καταστήματος είναι χαμηλότερες έως και 3 ευρώ, αναλόγως της συσκευασίας, σε σχέση με τις τιμές της αγοράς.

 

Προϊόντα φούρνου απευθείας στο σπίτι

Τη μέθοδο delivery έχει επιλέξει φούρνος σε κεντρικό δρόμο του Πολυγώνου. Με μία παραγγελία 5 ευρώ και πάνω, το ψωμί, η τυρόπιτα, το κρουασάν και οποιοδήποτε άλλο έρχονται στο σπίτι ή τη δουλειά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τιμές είναι κανονικές και τα προϊόντα παρασκευάζονται στο φούρνο επενδύοντας στην ποιότητα και την εύκολη εξυπηρέτηση του πελάτη.

 

Σπιτικά μαγειρευτά φαγητά σε «σπιτικές» τιμές

Τέλος, στο Εξάρχεια ένα μαγαζί με μαγειρευτό φαγητό κάνει χρυσές δουλειές. Με τιμές που ξεπερνούν ακόμη και το φαγητό στο σπίτι και την ποιότητα στα υλικά έχει κερδίσει το κοινό με τους πελάτες να κάνουν ουρά. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, ώστε το κοινό να βλέπει τι μαγειρεύεται και τι θα φάνε, ενώ τα φαγητά της ημέρας είναι ψάρια, όσπρια, σαλάτες και κρεατικά, όπως σε ένα σπιτικό μενού. Οι επιλογές είναι δύο: Το μικρό πιάτο στο οποίο μπορεί να βάλει κανείς έως τρία είδη φαγητών με 3,80 ευρώ και το μεγάλο πιάτο με 6,50 ευρώ όπου ο πελάτης μπορεί να συνδυάσει έως 6 φαγητά.

 

Ν. Ιτσινές

Αλ. Βέλμαχος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:04 - 13 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.