ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα κάνουμε... Χριστούγεννα! - Τη Δευτέρα τα 34 δισ. ευρώ - Ρεν: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες - Γιουνκέρ: Στο σωστό δρόμο οι Έλληνες

13:16 - 13 Δεκ 2012 | Οικονομία
Θα κάνουμε... Χριστούγεννα! - Τη Δευτέρα τα 34 δισ. ευρώ - Ρεν: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες - Γιουνκέρ: Στο σωστό δρόμο οι Έλληνες
Την έγκρισή του έδωσε το Eurogroup νωρίτερα την Πέμπτη για την εκταμίευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα θα λάβει 52,5 δισ. ευρω μέχρι τον Μάρτιο από τα οποία τα 34 δισ. ευρώ την Δευτέρα. Από αυτά τα 16 δισ. θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 7 δισ. για χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και 11,3 δισ. ευρώ για το buy back. O υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας δήλωσε ότι η σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για τη χώρα μας.

O πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ότι είναι πεπεισμένος πως η χώρα μας έχει επιστρέψει στο σωστό δρόμο και ότι τα λεφτά (σ.σ. τα 34 δισ. ευρώ) θα αρχίσουν να ρέουν στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, η ευρωζώνη είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί για την μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι το Eurogroup ενέκρινε την πληρωμή 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Όπως τονίζει η απόφαση του Εurogroup σηματοδοτεί το τέλος της αβεβαιότητας για την Ελλάδα και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Οι Κασσάνδρες για την Ελλάδα αποδείχθηκαν λάθος, είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 13 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.