ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Τώρα, όλη η προσπάθεια στην ανάπτυξη

15:38 - 14 Δεκ 2012 | Οικονομία
Σαμαράς: Τώρα, όλη η προσπάθεια στην ανάπτυξη
Περνάμε στο καλωσόρισμα των επενδύσεων και στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, δήλωσε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Για το λόγο αυτό, όπως, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις στην Κομισιόν για την αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί με όλους τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

«Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι «τα πράγματα δείχνουν καλά», τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρωζώνη.

Ωστόσο, όπως τόνισε «δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση. Θα συναντήσω με τον Κ. Χατζηδάκη τον επίτροπο Αλμούνια, για το ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις».

 

«Με τον νέο μηχανισμό το χρέος κρατών δεν θα παρασύρει τις τράπεζες»

 

Επιπλέον, αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και την ευρωπαϊκή διασφάλιση των καταθέσεων, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «με τον νέο μηχανισμό το χρέος κρατών δεν θα παρασύρει τις τράπεζες. Η αποδυνάμωση τραπεζών δεν θα παρασύρει τα δημοσιονομικά». Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο μέλλον, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτό είναι άλλη ιστορία. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει».

 

Επιπλέον, οκ. Σαμαράς ανέφερε ότι «στα παρασκήνια της συνόδου εκφράστηκαν με θετικό τρόπο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά κυρίως για τις θυσίες του λαού».

 

Σχετικά με το θέμα της εκταμίευσης της δόσης των 34 δισεκ. ευρώ ο  πρωθυπουργός διεκυρκίνησε πως «δεν πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματα με μιας. Χωρίς αυτή την εξέλιξη όμως δεν θα είχαμε καμία ελπίδα. To θέμα της ανεργίας των νέων ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης».

 

H θέση της Ελλάδας για τη Συρία


Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Συρίας, λέγοντας ότι οι μέρες του καθεστώτος Ασαντ είναι πλέον μετρημένες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην χριστιανική μειονότητα που ζει στη χώρα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της παράνομων μεταναστών, λέγοντας ότι πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:33 - 14 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.