ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O EFSF θα αντλήσει 58 δις ευρώ από μακροπρόθεσμο χρέος το 2013

13:30 - 19 Δεκ 2012 | Οικονομία
Ο μηχανισμός διάσωσης της Ευρώπης EFSF αναμένεται να αντλήσει 58 δις ευρώ μέσω μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης το 2013 προκειμένου να διαθέσει τα κεφάλαια αυτά σε προγράμματα στήριξης για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, είπαν την Τετάρτη οι μηχανισμοί EFSF και ESM.

  Παράλληλα, ο νέος μηχανισμός ESM θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο ένα πρόγραμμα χρεογράφων και θα εκδώσει το πρώτο ομόλογο το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.


   Οι δύο μηχανισμοί είπαν ότι ο ESM θα χρηματοδοτήσει τη μετακύλιση δύο ομολόγων που εκδόθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα για την ανακεφαλαιοποίηση του ισπανικού τραπεζικού κλάδου για το ποσό των 8,97 δις ευρώ το επόμενο έτος.


    "Ο ESM θα είναι επίσης υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση των μελλοντικών προγραμμάτων μακροοικονομικής βοήθειας", είπαν οι μηχανισμοί σε ανακοίνωσή τους. "Το πρόγραμμα χρεογράφων του ESM αναμένεται να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το πρώτο εξάμηνο του έτους με το εναρκτήριο πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων να αναμένεται από τον ESM το δεύτερο εξάμηνο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.