ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Εντός στόχων τα έσοδα από τα χαράτσια σε πετρέλαιο θέρμανσης και ΔΕΗ

16:21 - 21 Δεκ 2012 | Οικονομία
Εντός των στόχων της κυβέρνησης για το 2012, κινούνται τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, όπως επίσης και τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, επεσήμανε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας.

Απαντώντας σε βολές της αντιπολίτευσης, αλλά εμμέσως και σε χθεσινές αιτιάσεις της βουλευτού της Ν.Δ., κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη -  οποία κάλεσε τον κ. Στουρνάρα να επανεξετάσει το φορολογικό νομοσχέδιο που χαρακτήρισε  «ημιτελές» -  ο Υπουργός Οικονομικών παρατήρησε πως τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ. έναντι στόχου 4,562 δισ. παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Η κριτική που επεφύλαξε στο φορολογικό νομοσχέδιο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και προεξόφλησε μάλιστα ότι οι «φοροεισπρακτικές» διατάξεις του θα λειτουργήσουν αντιαναπτυξιακά. «Δεν θέλω να βρεθώ στην ανάγκη οκτώ μήνες μετά να πω ότι είναι άσχημα τα νέα για το ταμιακό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε,τι αφορά στο «χαράτσι» της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι εισπράξεις «έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ».

Κληθείς, από την άλλη, να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το Υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς του εταίρους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.