ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά μηνύματα για την ελληνική κυβέρνηση από τον Σόιμπλε

17:30 - 21 Δεκ 2012 | Οικονομία
«Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πάρει πολύ σοβάρα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται να γίνουν» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξη του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο γερμανός αξιωματούχος αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα «έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας» και πως οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

 

Επισημαίνει ωστόσο ότι «παραμένει η μεγάλη πρόκληση, και για τον ελληνικό λαό» ενώ, αναφερόμενος στις προσπάθειες ανάκαμψης, υποστηρίζει πως «όταν έχει κανείς να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη διαδικασία εξυγίανσης, όπως αυτή στην Ελλάδα, τότε αυτό συνδέεται με έντονες εσωπολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές διενέξεις».

 

Συνολικά για την Ευρωζώνη ο Σόιμπλε εκτιμά ότι στη διάρκεια του έτους υπήρξε σημαντική πρόοδος και σχετικά με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία παρατήρησε πως οι δύο χώρες «έχουν όλο και περισσότερη πρόσβαση στις αγορές δανεισμού».

 

«Ναι» στην επιλογή Ντάισελμπλουμ για Eurogroup

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας τάσσεται υπέρ της διαδοχής του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από τον ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Οπως αναφέρει, «υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ ενός υπουργού Οικονομικών μιας μικρής χώρας, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στην σύγκλιση διαφορετικών απόψεων [...] υπό αυτήν την έννοια ο ολλανδός συνάδελφός αρμόζει απολύτως» στη θέση αυτή.

Εξάλλου ο Ντάισελμπλουμ «χαίρει της εκτίμησης όλων και είναι πολύ ικανός», συμπληρώνει ο Σόιμπλε, που έχει ήδη δηλώσει ότι προτιμά να διαδεχθεί τον Γιούνκερ ένας υπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.