ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Οι περικοπές στην υγεία επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τους Έλληνες

16:56 - 31 Δεκ 2012 | Οικονομία
Τον κώδωνα του κινδύνου για την περιορισμένη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα κρούει, μέσω νέας έκθεσής του για την κατάσταση των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη, ο ΟΟΣΑ.

Όπως σημειώνει στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, η εξαιρετικά χαμηλή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας στη χώρα μας έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες να επωμίζονται μεγάλο βάρος των εξόδων, σε περίπτωση ανάγκης.  
Γενική θέση του Οργανισμού είναι πως η κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και οι περικοπές δαπανών που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ενισχύσει τις πιέσεις στα εθνικά συστήματα υγείας.
Ειδικότερα, ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για τα αυξημένα ποσοστά καπνίσματος στη χώρα μας, αφού ποσοστό άνω του 30% των Ελλήνων ενηλίκων καπνίζει συστηματικά.
Εστιάζοντας στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών παραδέχεται πως η κατανάλωση αλκοόλ έχει σημαντικά μειωθεί, αλλά προειδοποιεί πως έχει αυξηθεί το ποσοστό των υπέρβαρων Ευρωπαίων.
Η ποιότητα της περίθαλψης έχει βελτιωθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, παρά το γεγονός ότι όλες οι χώρες μπορούν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα, τονίζει ο ΟΟΣΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 31 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.