ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης: Το 2012 αφήνει την χώρα και τον εμπορικό κόσμο λαβωμένο

17:22 - 31 Δεκ 2012 | Οικονομία
Το 2012 αφήνει την χώρα και τον εμπορικό κόσμο λαβωμένο αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β.Κορκίδης, ο οποίος πάντως εκτιμά ότι το 2013 «η ελληνική αγορά θα έχει δύο όψεις, την σκοτεινή που άφησε το 2012 και την φωτεινή της προσδοκίας που φέρνει κάθε καινούριος χρόνος».

«Οι Έλληνες έμποροι προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι το 2013 θα είναι η χρονιά λήξης του οικονομικού πολέμου και τερματισμού των πολιτικών λιτότητας που τροφοδοτούν εντάσεις στην αγορά. Το ελληνικό εμπόριο αν και δοκιμάζεται σκληρά, είναι έτοιμο να στηρίξει την αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και να διασώσει την χειμαζόμενη ελληνική αγορά»  αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Κορκίδης.
Η ΕΣΕΕ απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιστολή με τις θέσεις και προτάσεις του εμπορικού κόσμου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. «Με δεδομένο ότι οι προτάσεις της ΕΣΕΕ ανταποκρίνονται στις πραγματικές απαιτήσεις της αγοράς και όχι σε θεωρητικούς πειραματισμούς των συμβούλων των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, το ελληνικό εμπόριο ελπίζει στην παρέμβαση του πρωθυπουργού έτσι ώστε ο ίδιος προσωπικά να έχει τον τελευταίο λόγο» προσθέτει ο κ. Κορκίδης.
Αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο κ.Κορκίδης τονίζει ότι η πρόταση της ΕΣΕΕ περιλαμβάνει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μόνο σε τουριστικές περιοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.