ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΧΩΔΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα στο Πέταλο του Μαλιακού

17:03 - 19 Σεπ 2006 | Οικονομία
Το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για το τμήμα «Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου με τα σύνοδα έργα του στο τμήμα Νέα Κοίτη Σπερχειού - Τέλος Α/Κ Ροδίτσας του άξονα ΠΑΘΕ» στο Πέταλο του Μαλιακού.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 94 εκατομμύρια ευρώ και θα εκτελεστεί από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Τ.Ε.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:

*Η κατασκευήαυτοκινητοδρόμου μήκους 4,1 χλμ. περίπου με δύο λωρίδες κυκλοφορίαςκαι μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.)ανά κατεύθυνση. Ο αυτοκινητόδρομος αποτελείται από δύο υποτμήματα: τη συναρμογή με το τμήμα Σκάρφεια-Θερμοπύλες και τμήμα 3,8 χλμ. που συνδέει με το επόμενο τμήμα Λαμία- Ράχες. Θα κατασκευαστεί με μονόπλευρη διαπλάτυνση της Νέας Εθνικής Οδού προς τα δεξιά, με εξαίρεση ένα τμήμα 900 μέτρων που αποτελεί νέα χάραξη.

* Κατάλληλες διευθετήσεις του αυτοκινητοδρόμου για την αναδιευθέτηση της κοίτης του Σπερχειού ποταμού( μήκους περίπου 5,5 χλμ. )

*Η αναδιευθέτησητης Τάφρου Λαμίας ( μήκους περίπου 4,5 χλμ).

*Ηκατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Ροδίτσας. Πρόκειται για νέο πλήρη κόμβο σε σχήμα «τρομπέτας» με πέντε κλάδους.

*Η κατασκευή παράπλευρου, εγκάρσιου και τοπικού οδικού δικτύου μήκους 9 χλμ.

*Η κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου προς το Αντίρριο ( μήκους περίπου 1 χλμ).

Συνεπώς, οι 5 εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πέταλο του Μαλιακού είναι οι εξής:

*Παράκαμψη Αγίου Κωνσταντίνου. Η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2007.

*Παράκαμψη Καμένων Βούρλων. Η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται τον Ιούνιοτου 2007.

*Ανισόπεδος Κόμβος Θερμοπυλών – νέα κοίτη Σπερχειού και Ανισόπεδος Κόμβος Ροδίτσας - Ανισόπεδος Κόμβος Αγίας Μαρίνας Στυλίδας. Η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2007.

*Σκάρφεια – Θερμοπύλες.Η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2008.

*Νέα Κοίτη Σπερχειού - Α/Κ Ροδίτσας. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη σήμερα και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2009.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, δήλωσε ότι « Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου Νέα Κοίτη Σπερχειού – Ανισόπεδος Κόμβος Ροδίτσας οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν αμέσως και πλέονγίνονταιπέντε οι εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Φονικό Πέταλο του Μαλιακού. Υλοποιούμε, δηλαδή, έργα προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ και κατασκευάζουμε 59,2 χιλιόμετρα σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου. Ένα ευρύ μέτωπο έργων στο πιο επικίνδυνο τμήμα του Πετάλου, από τον ’γιο Κωνσταντίνο μέχρι την Στυλίδα. Έργα που καθυστερούσαν επί δεκαετίες με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, επιτέλους υλοποιούνται κα θα παραδίδονται σταδιακά στη χρήση των οδηγών από το Καλοκαίριτου 2007.

Με το τμήμα Νέα Κοίτη Σπερχειού – Ανισόπεδος Κόμβος Ροδίτσαςβελτιώνεται η χάραξη με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, δημιουργείται νέο δίκτυο παράπλευρων οδών και αναδιευθετούνται η Νέα Κοίτη του Σπερχειού ποταμού και η Τάφρος της Λαμίας. Κυρίως, όμως, με το νέο ανισόπεδο κόμβο Ροδίτσας εξασφαλίζεται η δυνατότητα πρόσβασης από την πόλη της Λαμίας στον ΠΑΘΕ και –μελλοντικά- στον Ε65, αλλάκαι η σύνδεση του ΠΑΘΕ με το εθνικό οδικό δίκτυο προς Δομοκό και προς Αντίρριο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.