ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 22% το φόρο - «πέναλτι» για τις αποδείξεις

21:02 - 03 Ιαν 2013 | Οικονομία
Στο 22% το φόρο - «πέναλτι» για τις αποδείξεις
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης σύσκεψη για το φορολογικό νομοσχέδιο στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Γ.Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρη και του σύμβουλου του κ. Στουρνάρα σε θέματα φορολογίας Ν.Καραβίτη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες του φορολογικού με την ηγεσία του υπουργείου να ζητά ένα απλό σύστημα για τις αποδείξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ποινή» φόρου, η οποία θα επιβάλλεται στους φορολογούμενους που δεν θα συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013, θα ανέρχεται στο 22%. Ο συντελεστής αυτός θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα συγκεντρώνει ο κάθε φορολογούμενος, εφόσον φυσικά υπάρχει τέτοια διαφορά.

 

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

 

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι στη συγκέντρωση αποδείξεων για το 2013 θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους και με ανώτερο όριο το ποσό των 10.500 ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:01 - 03 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.