ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζιτζικώστας, Αποστολίδης και Δ. Ψωμιάδης υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

16:15 - 04 Ιαν 2013 | Οικονομία
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε επισήμως ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοχάρης Ι.Αποστολίδης. Αντίθετα την υποψηφιότητά του απέσυρε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Τσαμασλής, δηλώνοντας ότι συντάσσεται στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ετσι, στην αυριανή μυστική ψηφοφορία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, με την οποία είχε εκλεγεί ο έκπτωτος - μετά και την οριστική του καταδίκη για παράβαση καθήκοντος - Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποψήφιοι είναι ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κ. Αποστολίδης.

 

Εν όψει της ψηφοφορίας μαίνεται η κόντρα για το ποιος εκ των υποψηφίων έχει το «χρίσμα» της Λ. Συγγρού.

 

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Τζιτζικώστας φέρεται να έχει τη στήριξη της Ν.Δ., ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέφερε τα εξής: «Είναι σαφές πως η παράταξη της οποίας ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύτηκε πριν μερικούς μήνες τον προεκλογικό αγώνα εν λευκώ στη Μακεδονία και τη Θράκη, απέχει από τις διεργασίες για την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας».

 

Από την πλευρά του, όμως, ο κ. Τσαμασλής στη δήλωση με την οποία γνωστοποιεί την απόσυρση της υποψηφιότητάς του υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, σημειώνει με νόημα ότι στην απόφασή του αυτή «σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του κόμματος που υπηρετώ για περισσότερα από 32 χρόνια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.