ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη Συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Αστέρα Βουλιαγμένης

12:58 - 09 Ιαν 2013 | Οικονομία
Κρίσιμη Συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Αστέρα Βουλιαγμένης
Mε αντικείμενο την πώληση των ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, αλλά και Αστέρα Βουλιαγμένης συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ).

Πάντως ο διαγωνισμός για την πώληση των ΔΕΠΑ / ΔΕΣΦΑ εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό λόγω των αμερικανικών πιέσεων, αλλά και του στενού «μαρκαρίσματος» των Ρώσων, που δίνουν «γη και ύδωρ» για τις δύο εταιρίες.

Σημειώνεται ότι μη δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό κατέθεσαν στις 5 Νοεμβρίου, πέντε συνολικά εταιρείες: Gazprom, Negusnef (Sintez), M&M Gas (όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου), Socar (Αζερμπαϊτζάν) και ΓΕΚ Τέρνα με το τσέχικο fund PPF που ενδιαφέρεται μόνο για τον ΔΕΣΦΑ.

 

Αποφάσεις για ΟΠΑΠ

Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί η σύμβαση πώλησης για το 33% του ΟΠΑΠ που θα παραλάβουν οι επτά υποψήφιοι. Στους όρους της σύμβασης αναμένεται να περιλαμβάνεται και σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα λάβει τμήμα της υπεραξίας στην περίπτωση που μεταπωληθεί ο ΟΠΑΠ εντός τριετίας από την απόκτηση του 33%. 

Στο δεύτερο στάδιο για τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ έχουν προκριθεί:

-Η βρετανική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών BC Partners,
Emma Delta Ltd, επενδυτικό όχημα με κύριους μετόχους τους τον Jiri Smejc (66,7%) του τσέχικου fund PPF και τον Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%),
-Η κοινοπραξία της γερμανικής Gauselmann AG (55%) με την ισραηλινή Playtech Ltd (41%) και την Helvason Ltd (4%) του ομίλου Κοπελούζου,
-Η κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και IntralotInvestments Ltd (66%),

Primrose Treasure Limited (θυγατρική της κινεζικής Fosun international),
-Η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων (hedge fund) Third Point LLC και
-Η επίσης αμερικανική TPG Capital.

 

Ο Αστέρας στο μενού του ΤΑΙΠΕΔ

Σήμερα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και η διαδικασία παραχώρησης της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» που περιλαμβάνει και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστήρ Παλλάς και τη μαρίνα Βουλιαγμένης. Η παραχώρηση προωθείται από κοινού με την Εθνική Τράπεζα (που ελέγχει τον Αστέρα) με στόχο να αυξηθεί το προσφερόμενο τίμημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 09 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.