ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Πρωταρχικός στόχος η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας των νέων

14:41 - 09 Ιαν 2013 | Οικονομία
Σαμαράς: Πρωταρχικός στόχος η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας των νέων
Το στοίχημα της προσέλκυσης επενδύσεων, της ανάκαμψης της οικονομίας και της ανεργίας έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στην παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.

«Η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013, υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Μάλιστα, έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

 

Απο την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε ότι οι τρεις άξονες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2013 είναι η ενίσχυση της ρευστότητας, τα δημόσια έργα και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Τόνισε ότι χρησιμοποιούμε τον Επενδυτικό Νόμο για την ενίσχυση της ρευστότητας, με πληρωμές ύψους 620 εκατομμυρίων για το 2013 από 510 εκατομμύρια το 2012.

 

Δήλωσε επίσης ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα δημοπρατηθούν έργα οδοποιίας στην Αττική και την Περιφέρεια, προϋπολογισμού 243 εκατομμυρίων και έργα ύδρευσης 103,4 εκατομμυρίων


Σύμφωνα με τον υπουργό έως το τέλος Ιουνίου θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα προκειμένου να μειωθεί κατά 50% το κόστος ίδρυσης επιχειρήσεων.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό υπερκαλύψαμε το στόχο για απορρόφηση ΕΣΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, σε ποσοστό 102,64% και κινούμαστε σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου κοινοτικού όρου .

 

Δείτε αναλυτικά τον προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013 στη δεξιά στήλη με τα συνημμένα.

 

 

Επεισόδια με διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν κατά την είσοδο του πρωθυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών. Περίπου 500 διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση υπέρ της βίλας Αμαλία στην είσοδο του υπουργείο στην οδό Νίκης ,προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο του πρωθυπουργού.

Στο σημείο μετέβησαν τα ΜΑΤ και απώθησαν τους συγκεντρωμένους προς την Κανικαρέα.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 09 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.