ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η απόφαση του ΔΝΤ για τις δόσεις προς την Ελλάδα

11:52 - 16 Ιαν 2013 | Οικονομία
Σήμερα η απόφαση του ΔΝΤ για τις δόσεις προς την Ελλάδα
Το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφασίζει σήμερα για την έγκριση της εκταμτίευσης των υπολειπόμενων δόσεων προς την Ελλάδα.

Στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα συνεδρασιάσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση της εκταμίευσης των δόσεων που υπολείπονται προς την Ελλάδα, που φτάνουν τα 3,3 δισεκ. ευρώ.
Η σημερινή απόφαση είναι συνέχεια της απόφασηςτου Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, και συνοδεύεται από τις συνεχιζόμενες ανεπίσημα πάντα, επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπηρεσιακά στελέχη του ΔΝΤ, δεν ήταν σύμφωνα με τη σημερινή έγκριση...

Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση της Εκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, η οποία συμπεριλαμβάνει Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).

To σημείο που ενδιαφέρει την Ελλάδα, εκτός από το θέμα του χρέους, είναι ο προσδιορισμός των μέτρων για τη διετία 2015 - 2016 από την πλευρά του Ταμείου (η Κομισιόν τα τοποθετεί στα 4 δισ. ευρώ), τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευκρινιστούν ως το τέλος Μαρτίου 2013.

Αυτό που μένει να φανεί είναι το είδος των παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν, αν δηλαδή θα γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα να καλυφθεί το κενό με έσοδα που θα προέλθουν από την καταπολέμηση φοροδιαφυγής, ή αν θα απαιτηθούν νέες περικοπές.

Ενδιαφέρον σημείο είναι και η τοποθέτηση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το 2015 και μετά. Την Παρασκευή θα γίνουν οι δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης από τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:26 - 16 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.