ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος του τζίρου στη βιομηχανία για το Νοέμβριο

13:33 - 18 Ιαν 2013 | Οικονομία
Κατά 4,6% αυξήθηκε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Νοεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2011, έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2011 - Νοεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2010 - Νοεμβρίου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 3,6%, έναντι αύξησης 7,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.


Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία


Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,6% το μήνα Νοέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:


α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 7,8%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 4,5%.


Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.


Επίσης, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,6% το μήνα Νοέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
- Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 19,3%.
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 54,9%.


Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς


Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 19,3% το μήνα Νοέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:


α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 10,8%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 19,3%.


Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων.


Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς


Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 54,9% το μήνα Νοέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:


α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 24,5%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 55,5%.


Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.


Επίσης, η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 54,9% το μήνα Νοέμβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:


- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 27,4%.
- Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 71,9%.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:52 - 18 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.