ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρρος Δήμας: Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

13:36 - 18 Ιαν 2013 | Οικονομία
Το θέμα της υπερφορολόγησης και της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητεί με ερώτησή του ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας.

Ο κ. Δήμας τονίζει ότι παρά το ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το Φόρο του πετρελαίου κίνησης είχε δημοσιονομικό χαρακτήρα, εντούτοις τα έσοδα του Δημοσίου κατά το 2012, παρά τον εξαπλασιασμό του Ειδικού Φόρου, παρέμειναν στα επίπεδα του 2011.

 
Ο βουλευτής, επίσης, επισημαίνει ότι επτακόσια περίπου βενζινάδικα έβαλαν λουκέτο το 2012 μετά την κάθετη πτώση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 70%, ενώ αναφέρει ότι λόγω της εκτεταμένης χρήσης καυσόξυλων κι άλλων θερμαντικών υλικών οι περιοχές στα αστικά κέντρα κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε θαλάμους επικινδύνων για την υγεία σωματιδίων. 
.
 
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δήμας ερωτά τον υπουργό Οικονομικών αν πρόκειται να προβεί σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και αν η επιχειρηθείσα εξίσωση Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο κίνησης εξακολουθεί να κρίνεται αναγκαία για την πάταξη του λαθρεμπορίου, να προβεί σε ταυτόχρονη και ισόποση μείωση  του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης;
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.