ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Στα 8,5 δισ. το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

14:16 - 18 Ιαν 2013 | Οικονομία
Το συνολικό ακαθάριστο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανήλθε στο ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόσο των δαπανών που καλύφθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (Τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), όσο και των δαπανών της Οργανωτικής Επιτροπής «ΑΘΗΝΑ 2004», σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γ. Πανούση, σχετικά με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Απ' αυτό το ποσό, σημειώνει ο κ. Στουρνάρας, περίπου 2 δισ. ευρώ καλύφθηκαν από είσπραξη εισιτηρίων, χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λπ.

«Από τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ, ποσό 2 δισ. ευρώ δαπανήθηκε για ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και για νοσοκομεία», προσθέτει.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Στουρνλαρα, «το καθαρό ποσό κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων είναι 4,5 δισ. ευρώ, όπου συμπεριλαμβάνονται και παρεμφερή δημόσια έργα, προς όφελος της κοινωνία, όπως η κατασκευή του Ολυμπιακού Δακτυλίου, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου κλπ.»

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δημιούργησαν νέα δραστηριότητα. Έφεραν τουριστικό ρεύμα στη χώρα. Μόνο από το ΦΠΑ, που εισπράχθηκε από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν, ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Ελλάδα έλαβε τεράστια δημοσιότητα.»

«Συνεπώς από την ανάλυση κόστους- οφέλους, προκύπτει ότι υπήρξε καθαρό όφελος για την ελληνική οικονομία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.