ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τομσεν: Σε... καλό δρόμο το ελληνικό πρόγραμμα

20:22 - 18 Ιαν 2013 | Οικονομία
Σε καλό δρόμο βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, παρά τις δυσκολίες που παρατηρούνται, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, σημειώνοντας πως η Ευρώπη έχει πλέον δεσμευθεί για την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά αρνούμενος να αποκλείσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε περίπτωση αποτυχίας στους στόχους.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος του Ταμείου αρνήθηκε να σχολιάσει εκτενώς το ενδεχόμενο «κουρέματος» των διακρατικών δανείων που έχουν παράσχει κράτη μέλη της ευρωζώνης στη χώρα μας, η οποία αναφέρεται στην έκθεση, λέγοντας με νόημα πως η συμφωνία του Δεκεμβρίου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και οι παραχωρήσεις των νομισματικών εταίρων μας έχουν ήδη οδηγήσει «στον κόσμο του OSI».

Τέλος, αναφερόμενος στον δρόμο που έχει ακόμα να διανύσει η Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν σχολίασε πως η χώρα μας έχει πλέον ξεπεράσει τα μισά του προγράμματος, με την οικονομία να είναι πλέον «περισσότερο ανταγωνιστική».

Ο κ. Τόμσεν αναγνώρισε ότι η μείωση των μισθών δεν είχε μέχρι τώρα αντανάκλαση στις τιμές χαρακτηρίζοντας το ως σημαντικό πρόβλημα, ενω αξιολόγησε ως μεγαλύτερη απογοήτευση απο την αρχή του προγράμματος τη φορολογική διοίκηση και την αξιοσημείωτη αποτυχία στην είσπραξη φορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.