ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ: Στο Λονδίνο για να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία

15:47 - 20 Ιαν 2013 | Οικονομία
ΤτΕ: Στο Λονδίνο για να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία
Τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και τις ευκαιρίες για επενδύσεις που δίνει η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) σε μεγάλες τράπεζες και επενδυτικούς οίκους την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιτελείο της ΤτΕ θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, όπου και θα έχει σειρά επαφών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με μεγαλοστελέχη ισχυρών τραπεζών όπως είναι η Deutsche Bank, η Credit Suisse, η Citibank και με τους επικεφαλής τμημάτων επενδυτικών οίκων όπως η Morgan Stanley, η Goldman Sachs, UBS και JP Morgan. Η αντιπροσωπεία της Τράπεζας, προεξέχοντος του διοικητή της Γιώργου Προβόπουλου, θα έχει ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων ΜΜΕ, όπως οι Financial Times και ο Economist.

 

Αυτή η πρωτοβουλία, στην οποία δεν έχει ξαναπροβεί η ΤτΕ, έχει στόχος να αναδείξει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στην Ελληνική οικονομία και να κάνεις σαφές στους «μεγάλους παίκτες» των διεθνών αγορών ότι το κλίμα αβεβαιότητας για τη χώρα μας έχει αρθεί πλήρως. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι εκπρόσωποι της Τράπεζας, θα συναντηθούν με στελέχη τμημάτων που με τις εκθέσεις, τις συστάσεις και τις αναλύσεις τους, διαμορφώνουν το γενικότερο οικονομικό κλίμα και επηρεάζουν τη ροή επενδυτικών κεφαλαίων που αριθμούν εκατοντάδες δις. ευρώ

 

Ειδικότερα, το επιτελείο της ΤτΕ, θα αναφερθεί:

 

Στη μεγάλη ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, μέσω της σημαντικής μείωσης των ελλειμμάτων, κάτι που έως το τέλος του 2013 θα έχει καταστήσει την οικονομίας τη χώρας στα ίδια επίπεδα ανταγωνιστικότητας που είχε το 2000.

 

Στις διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται , με στόχο να ανατραπεί η άποψη που υπάρχει στο εξωτερικό περί «παγώματος» των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

 

Στις αλλαγές που έρχονται στο χρηματοπιστωτικό τομέα, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και των συγχωνεύσεων των τραπεζών, κάτι που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας και θα επιταχύνει την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

 

Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι προϋποθέσεις για τη   «φυγή προς τα εμπρός της ελληνικής οικονομίας υπάρχουν μετά από τις μεγάλες αλλαγές των τελευταίων χρόνων.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να βοηθήσουν:

 

Η καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ.

 

Το «ξεπάγωμα» των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες.

 

Η μεγαλύτερη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων.

 

Στη βρετανική πρωτεύουσα, πέρα από τον διοικητή της ΤτΕ, θα μεταβούν και ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Προβόπουλου, Γιώργος Ταβλάς όπως και οι εντεταλμένοι διευθυντές της Τράπεζας, κ.κ Σπύρος Παντελίας και Οδυσσέας Χριστοφόρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.