ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καλύπτει» τον Γεωργίου(ΕΛΣΤΑΤ) η κυβέρνηση

21:12 - 24 Ιαν 2013 | Οικονομία
Κυβερνητική «κάλυψη» στον επικεφαλή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής(ΕΛΣΤΑΤ), Α. Γεωργίου, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, παρέχουν αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το διεθνές πρακτορείο Reuters διαμηνύει πως η κυβέρνηση δεν θέτει σε καμία περίπτωση υπό αμφιβόλου τα στατιστικά στοιχεία.


Νωρίτερα, την αξιοπιστία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής(ΕΛΣΤΑΤ) επί προεδρίας του, υπεραμύνθηκε ο πρώην επικεφαλής της Αρχής, Α. Γεωργίου, στο περιθώριο της ποινικής δίωξης για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009.


«Από την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Αύγουστο του 2010 και εφεξής—για πέντε συνεχείς εξαμηνιαίες δημοσιεύσεις—τα ελληνικά δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία γίνονται δεκτά από τη Eurostat, μετά και από τους προβλεπόμενους ελέγχους, χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη, και η αξιοπιστία τους δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα ευρωπαϊκό ή διεθνή θεσμό» διαμήνυσε σε ανακοίνωσή του, ο Α. Γεωργίου.


«Αυτό ισχύει», προσέθεσε ο ίδιος, «και για το έλλειμμα του 2009, για τον υπολογισμό του οποίου η Eurostat έχει δηλώσει κατ’ επανάληψην επισήμως ότι έγινε σύμφωνα με τους κανόνες και τη μεθοδολογία που προβλέπονται δεσμευτικά στο ενωσιακό δίκαιο».


«Σεβόμενος την προσπάθεια αυτή του ελληνικού λαού, θα συνεχίσω να τηρώ τον νόμο, παρά τις αντιξοότητες. Η πιστή τήρηση του ενωσιακού δικαίου για την εκπόνηση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών, και ειδικότερα του ελλείμματος του 2009, δεν μπορεί παρά να αναγνωριστεί τελικά και από τη Ελληνική Δικαιοσύνη» κατέληξε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.