ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλό ορόσημο για την Ελλάδα το 2014

21:58 - 25 Ιαν 2013 | Οικονομία
Την κρισιμότητα της επόμενης διετίας 2013-2014 επεσήμανε ο διευθυντής των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λ. Αντωνακόπουλος σε μιαν εκδήλωση για τη νέα χρονιά, καθώς το 2014 αναλαμβάνει η χώρα μας την Προεδρία της ΕΕ, ενώ τον Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν ευρω-εκλογές.

Ενόψει αυτού του διπλού ορόσημου, ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε ότι η επικοινωνιακή στρατηγική του ελληνικού γραφείου της Ευρωβουλής θα στραφεί στους πολίτες της περιφέρειας. Αναφερόμενος στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας παρέπεμψε στον Ζ. Κ. Γιούνκερ που τόνισε πως «η ΕΕ είναι ατελής χωρίς την Ελλάδα» και ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται η χώρα μας «με υπεροψία και να μην υποτιμάται η συνεισφορά της στην ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι «πάνω απ' όλα είμαστε ευρωπαίοι», τόνισε πως «η γενική εικόνα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί», απαιτείται όμως μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και η γραφειοκρατία.

Στην αξία των «ανοιχτών συνόρων» αναφέρθηκε η κ. επικεφαλής της ευρω-ομάδας της Ν.Δ Μ. Γιαννάκου υπογραμμίζοντας ότι σε τούτη τη συγκυρία που οι νέοι αναζητούν την τύχη τους εκτός των ορίων της χώρας, αποτιμάται ιδιαίτερα η σημασία της ευρωπαϊκής ιθαγένειας, όπως επίσης αξιοποιείται η κινητικότητα. Σημειώνοντας εξάλλου ότι μετά από τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, η κ. Γιαννάκου αφενός υπογράμμισε την αναγκαιότητα προώθησης της Πολιτικής Ένωσης αλλά και εμπλουτισμού της Οικονομικής Ένωσης και αφετέρου τόνισε την αξία της ενεργού συμμετοχής.

Ο Νίκος Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε «να αλλάξει ρότα η ηγεσία της ΕΕ», ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης αναφέρθηκε στη συγκυρία και υπογράμμισε την αξία της «εταιρικής σχέσης».

Στην εκδήλωση του γραφείου της Ευρωβουλής παραβρέθηκαν ευρωβουλευτές (Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Πουπάκης), ο Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης Ι. Παναγιωτόπουλος και ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Αν. Κατσανιώτης, βουλευτές, πρώην ευρωβουλευτές, διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:57 - 25 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.