ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ραντεβού του Προβόπουλου στο Λονδίνο με investment bankers και media

14:08 - 28 Ιαν 2013 | Οικονομία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου στο Λονδίνο, όπου συναντάται με εκπροσώπους 12 μεγάλων επενδυτικών οίκων με στόχο της προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Η χρονική συγκυρία που επέλεξε ο ισχυρός άνδρας της ΤτΕ δεν είναι τυχαία. Αν και ο δημοσιονομικός κίνδυνος παραμένει, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της ρευστότητας στην αγορά, ενώ και ο τραπεζικός κλάδος έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ανακεφαλαιοποίηση και ισχυροποίηση του.

Ήδη, ανάμεσα στους εκπροσώπους που συναντά ο κ. Προβόπουλος είναι μεγάλα ονόματα όπως οι αμερικανικές τράπεζες Morgan Stanley, JP Morgan και Goldman Sachs, που ήδη μέσω αναλύσεων τους έχουν δείξει ότι βλέπουν θετικότερα την Ελλάδα. Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί οι ανησυχίες για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την πολιτική σταθερότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμα, συναντήσεις με το επιτελεία ξένων μέσων ενημέρωσης όπως η εφημερίδα Financial Times και το περιοδικό Economist. Στο επιτελείο της ΤτΕ που πραγματοποιεί τις επαφές και τις παρουσιάσεις, μετέχουν ακόμη ο οικονομικός σύμβουλος του διοικητή, Γιώργος Ταβλάς, καθώς και οι εντεταλμένοι διευθυντές της τράπεζας, Σπύρος Παντελιάς και Οδυσσέας Χριστοφόρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 28 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.