ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν Στουρνάρας – Χατζηδάκης

21:45 - 28 Ιαν 2013 | Οικονομία
Το πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν Στουρνάρας – Χατζηδάκης
Το πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το προσεχές διάστημα, τέθηκε επί τάπητος, κατά την διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο Γ. Στουρνάρας και ο Κ. Χατζηδάκης συμφώνησαν πως κρίνεται αναγκαία η πραγμάτωση έκθεσης του ΚΕΠΕ και του ΙΟΒΕ, αναφορικά με το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας έως το 2020.
«Στη σημερινή σύσκεψη των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης καλέσαμε το ΚΕΠΕ και το ΙΟΒΕ, στα οποία θα αναθέσουμε μια μελέτη με τρία θέματα:
1) Πώς θέλουμε να είναι η ελληνική οικονομία το 2020. Αυτό αφορά τα μακροοικονομκά στοιχεία.
2) Ποιοι κλάδοι θα τραβήξουν το «κάρο» της ανάπτυξης τα επόμενο χρόνια μέχρι το 2020.
3) Με τι τρόπο θα φτάσουμε εκεί, στο ιδανικό» διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.
«Αυτό το κάνουμε πρώτον για να δούμε ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, δηλαδή πώς πρέπει να είναι το αναπτυξιακό μας πρότυπο. Το δεύτερο, όμως, και πιο βασικό είναι το ΕΣΠΑ, το οποίο θέλουμε να στηρίζεται σε μια κατεύθυνση, την οποία θα μας δώσει αυτή η μελέτη» συμπλήρωσε ο Γ. Στουρνάρας.
Εκ μέρους του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, επισήμανε πως «η προσπάθεια είναι να δούμε πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Προφανώς το νέο ΕΣΠΑ δεν μπορεί, λόγω του ότι είμαστε στη φάση που το σχεδιάζουμε, να ειδωθεί χωριστά. Θα πρέπει να ενταχθεί στη λογική ενός συνολικού σχεδιασμού με όλους τους περιορισμούς που έχει από τη φύση του και τους Κοινοτικούς Κανονισμούς».
«Κατά βάση πάμε να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε με τα αναπτυξιακά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το κράτος, όπως είναι το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, το ΕΤΕΑΝ κ.τλ., με τον καλύτερο τρόπο. Δεύτερο πώς θα αντιμετωπίσουμε τα όποια διοικητικής φύσεως προβλήματα υπάρχουν, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ώστε να διευκολύνουμε την ανάπτυξη» κατέληξε ο Κ. Χατζηδάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:03 - 28 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.